Υλικά:
½ κιλό σουσάμι | 3 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια κοπανισμένα | 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη | Κανέλα | Γαρύφαλλα σκόνη | 1 κιλό φύλλα κρούστας | ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι | Καλαμποκέλαιο για άλειμμα.
Σιρόπι:
6 ποτήρια ζάχαρη |8 ποτήρια νερό.
Εκτέλεση:
Πλένουμε, καβουρντίζουμε και σπάζουμε το σουσάμι. Προσθέτουμε τα καρύδια, την ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Στρώνουμε 7-8 φύλλα αλείφωντάς τα με λάδι. Κατόπιν αρχίζουμε να στρώνουμε διαδοχικά φύλλα για γέμιση. Στο τέλος αφήνουμε μερικά φύλλα σκέτα, μόλις τελειώσουμε με τη διαδικασία αυτή, καίμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδi και το ρίχνουμε στην πίτα. Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Όταν κρυώσει η πίτα, βράζουμε το σιρόπι για 8’ λεπτά και τη σιροπιάζουμε.