Προσευχές

[Προσευχές] [bsummary]

Αγιοι Πατερες - Διδασκαλιες

[Άγιοι Πατέρες - Διδασκαλίες] [twocolumns]

Ορθοδοξοι Προορισμοι

[Ορθόδοξοι Προορισμοί] [bleft]

Ψυχωφελη

[Ψυχωφελή] [twocolumns]

Μοναστηριακό γλυκό: Χαλβάς σιμιγδαλένιος


Υλικά:
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό | 1 φλιτζάνι λάδι | 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη | 4 φλιτζάνια νερό | 1/2 φλιτζάνι σταφιδες |1 ξύλο κανέλα | 1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Εκτέλεση:
Σε φαρδιά κατσαρόλα καιμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, και τη φλούδα, ώσπου να δέσει. Ρίχνουμε το σιρόπι (αφού αφαιρέσουμε την κανέλα και τη φλούδα) στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη  κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς. Τον σερβίρουμε σε μπολ ή τον φορμάρουμε.

Πηγή: monastiriaka.gr

"Γίνετε μέλος και στην σελίδα μας στο Facebook, πατώντας "ΕΔΩ"