Προσευχές

[Προσευχές] [bsummary]

Αγιοι Πατερες - Διδασκαλιες

[Άγιοι Πατέρες - Διδασκαλίες] [twocolumns]

Ορθοδοξοι Προορισμοι

[Ορθόδοξοι Προορισμοί] [bleft]

Ψυχωφελη

[Ψυχωφελή] [twocolumns]

Ένας ασκητής μας προτρέπει...

Μη κατηγορείς κανέναν για να μην χάσεις την ηρεμία της ψυχής σου. Δέξου τις αδυναμίες σου για να ταπεινώνεσαι. Γίνε αληθινός με τον εαυτό σου για να έχεις αληθινή γνώση του εαυτού σου. Να ζυγίζεις τον εαυτό σου με τις εντολές του Θεού και όχι όπως θέλεις εσύ. 

Αγάπησε το καλό και θα διώχνεις εύκολα το κακό από κοντά σου. Μη σκέπτεσαι ότι σε στενοχωρεί αλλά να προσεύχεσαι για να έχεις την ειρήνη της ψυχής σου. Διδάξου την αρετή από τη ζωή ενός αγίου και γίνε όπως επιθυμεί ο Θεός. Μη φοβάσαι το κακό του άλλου αλλά το κακό που έχεις μέσα σου. Γίνε σοφός μέσα από την διάκριση και την φρόνηση.

Μην διστάζεις να αγαπάς έστω κι αν σε αδικούν και σε προσβάλλουν. Να αγαπάς με θεϊκή αγάπη και να συγχωρείς όπως ο Χριστός στο Σταυρό. Η προσευχή σου να είναι καρδιακή για να μπορείς να αισθάνεσαι την παρουσία του Θεού. Πριν κοιμηθείς σκέψου για λίγο το Παράδεισο του Θεού με τους αγίους και τους αγγέλους.

"Γίνετε μέλος και στην σελίδα μας στο Facebook, πατώντας "ΕΔΩ" - "If you would like to become a member of our facebook page, click "HERE"